Klinsmann: Respektujemo Belgiju, ali nema straha

Hoće li Altidore krenuti od prve minute?

Klinsmann: Respektujemo Belgiju, ali nema straha

Od 1990. godine Amerikanci imaju kontinutet nastupa na Svjetskim prvenstvima. Jednom su bili u četvrtfinalu, dva puta u osmini finala. Večeras imaju novu priliku da ponove rezultat iz Japana i Koreje 2002. godine. Tada su u osmini finala dobili Meksiko,a u četvrtfinalu ih je zaustavila Njemačka.

Selektor Klinsmann je ostavio najveću zvijezdu kući, ali je u teškoj grupi prošao dalje. Ključna je bila pobjeda protiv Gane, ali i bod protiv Portugala super vrijedan, iako su mogli i tu vrlo lako uzeti sva tri. Nisu igrali neki vrhunski fudbal. U prve tri utakmice su imali samo 39 posto posjeda lopte sa svega 9 upućenih udaraca u okvir gola, ali su fizički dobro pripremljeni, znaju kazniti i najmanju grešku protivnika. Pogotovo u završnici utakmice mogu biti neugodni. Večeras su jači za Altidorea, ali je pitanje da li će on krenuti od prve minute ili će eventualno ostati kao jocker za moguću otvorenu završnicu.

" Prolaskom u osminu finala smo napravili puno. Atmosfera u ekipi je odlična, ova utakmica protiv Belgije je svojevrsna nagrada za sve ono što smo naporno radili posljednjih mjeseci, pa i godina. Belgiju respektujemo, ali ih se ne bojimo. Ko će igrati večeras? Vidjet ćemo prije, ali i za vrijeme utakmice " kaže Klinsmann koji u stručnom štabu ima zanimljivo društvo. Berti Vogts ima ulogu specijalnog saradnika, Andreas Herzog je pomoćnik kao i Tab Ramos dok je za golmane zadužen nekadašnji engleski reprezentativac Chris Woods.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.