Klinsmann: SAD može proći grupnu fazu

Klinsmann: SAD može proći grupnu fazu

E. Škorić

Njemački stručnjak i selektor Sjedinjenih Američkih Država, Jurgen Klinsmann, nada se plasmanu u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu.

SAD igra u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Ganom. Nema sumnje da su Nijemci i Portugalci favoriti za prva dva mjesta, ali Klinsmann priželjkuje da Amerikanci prirede iznenađenje.

"Najbolje je kada igrate protiv najkvalitetnijih ekipa na planeti. Vjerujem da možemo proći dalje", kazao je 49-godišnji Klinsmann, koji je sretan što će Mundijal biti održan u Brazilu.

"Nije mogla bolja lokacija da bude za igrače, trenere i navijače. Šampionat u zemlji koja je petostruki prvak svijeta, finale na Maracani, teško da može bolje. Tamo su svi ludi za nogometom".Njemački stručnjak i selektor Sjedinjenih Američkih Država, Jurgen Klinsmann, nada se plasmanu u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.