Ključni datum je 25. maj: Vlada RS ostavila mogućnost igranja prije 1. jula

Donijete mjere dosta govore

Ključni datum je 25. maj: Vlada RS ostavila mogućnost igranja prije 1. jula

Midhat Šljivak

Vlada Republike Srspke donijela je prije nekoliko dana mjere u cilju prevencije širenja koronavirusa.

Do 25. maja u manjem bh. entitetu zabranjena sva javna okupljanja, te takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista.

Ipak, ono što je jako bitno je činjenica da sportisti u ovom entitetu mogu početi s treninzima već od 18. maja, te su tako klubovi koji nastupaju u fudbalskoj Premijer ligi dobili mogućnost da se pripreme za eventualni nastavak sezone.

Donesene odluke bit će na snazi do 25. maja. Nakon toga će se se donijeti nove mjere kojima bi se s obzirom na epidemiološka situaciju te iskustva iz zemalja regiona  trebao omogućiti i nastavak sezone u bh. sportu.

Na taj način Vlada Republike Srpske je ostavila mogućnost nastavka sezone u Premijer ligi BiH. S druge strane iz Federacije Bosne i Hercegovine do danas nisu donijete nikakve odluke, pa ni one o početku trenažnog procesa za sportiste.

Ono što je očigledno je to da nijedna vlada nije zabranila nastavak sezone, što je jako bitna činjenica i realno je očekivati da će nakon novih mjera koje će biti donijete 25. maja biti dozvoljene i takmičarske aktivnosti i nastavak sezone prije 1. jula bi se itekako mogao organizovati.

Klubovi u RS-u već od 18. maja mogu trenirati, očekuje se da će i Vlada Federacije donijeti istu odluku, pa realno ne postoje prepreke da se sezona u prvenstvu BiH nastavi već u junu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine do 25. maja mora dostaviti UEFA-i plan za nastavak sezone u Premijer ligi BiH i zbog toga je taj datum i ključni. 

Top Komentari

magistar
Nemojte davati dezinformacije. Jasno da do prvog jula u Republici Srpskoj nece biti takmicenja, pazljivije pratite rad Vlade. A kome se ne svidja i zeli igrati nesto sto je zajednicko na nivou evog kantona nek raspise referendum osamostali se i igra samostalno bez saglasnosti ostalih
2 3
Da li je rs entitet ili zaista republika, vlada rs, o kakvoj vladi pricate idite u 3 lijepe pm, Koliko to vlada u BiH ima, sta to ima vlada sa sportom, zasto je uvijek komplikovano u BiH, ovako je razdeljena BiH gora je od africke republike Zanzibara.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti