Klopp: Igrali smo hokej na ledu

Klopp: Igrali smo hokej na ledu

Mladi trener dortmundske Borussije, Jurgen Klopp, bio je vrlo nezadovoljan nakon sinoćnje utakmice četvrtfinala DFB Pokala.

Iako su Milioneri slavili, Klopp je bio izrazito ljut na domaćine zbog neuslovnog igrališta, tačnije zbog ledom okovanog terena.

"U jednom trenutku se činilo da igramo hokej na ledu", rekao je Jurgen Klopp.

Utakmica se odigravala na -18 stepeni Celzijusa, ali nije odgođena, jer su televizijske stanice vršile pritisak.

"Teren je totalno bio neuslovan. Bio sam toliko nervozan da sam lako 'zapalio' svoje igrače, a čak mislim da im se u jednom trenutku učinilo da igraju finale Svjetskog prvenstva. Postojala je velika mogućnost da se povrijede, ali na svu sreću, sve je prošlo u najboljem redu", zaključio je Klopp.

Podsjetimo, Dortmund je sinoćnjom pobjedom nad Holstein Kielom postavo prvi polufinalist DFB Pokala. Konačan rezultat glasio je 0:4.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.