Klopp ponovo "ratuje": Englezi tvrde da je trener Liverpoola odbio platiti kaznu od 75 hiljada funti

Zbog komenatar protiv sudije

Klopp ponovo "ratuje": Englezi tvrde da je trener Liverpoola odbio platiti kaznu od 75 hiljada funti

E. Oštraković

Trener Liverpoola, Jurgen Klopp, zaprijetio je da neće platiti svoju kaznu od 75 hiljada funti ukoliko mu čelnici saveza ne kažu gdje ide taj novac.

Jurgen Klopp kažnjen je sa jednom utakmicom koju će morati gledati sa tribima, dok je kazna za drugu utakmicu uslovna.

Sve se naravno dogodilo zbog komentara koje je nakon utakmice dao trener Liverpoola, a koji su bili usmjereni prema glavnom sudiji Paulu Tierneyu.

Tako će Klopp posljednju domaću utakmicu Liverpoola u ovoj sezoni pratiti sa tribina Anfielda i neće moći mnogo pomoći svojim igračima.

Iako je odmah prihvatio da je kriv zbog svega što je uradio, engleski mediji prenose da je Klopp odlučio da krene u svojevrstan "rat" sa savezom u zemlji u kojoj radi.

"Očekivao sam kaznu, razumio sam sve što su rekli i sve je uredu. Želio bih da znam gdje ide novac koji moram da uplatim. Ako ide u neke dobre svrhe, rado ću da platim", rekao je Klopp, te je dodao:

"Ako ga savez zadrži sebi, onda ćemo morati ponovo da razgovaramo i neće biti nimalo prijatan razgovor" završio je Klopp.

Zanimljivo je i to da su iz engleskog saveza odlučili da ne komentarišu riječi koje je izgovorio trener Liverpoola, Jurgen Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, kako engleski mediji prenose savez ponovo novac ulaže u fudbal, ali nije tačno poznato na koji način.

Kada je riječ o Kloppu on će se na terenu Anfielda naći nakon utakmice kako bi s pozdravio sa Firminom, Milnerom, Keitom i Oxlade-Chamberlainom koji napuštaju klub na kraju sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi