Bivši igrač Liverpoola se "slomio" kada je čuo da Klopp ide: "Gledao me kao svog sina..:"
FOTO: EPA

Teško mu je palo

Bivši igrač Liverpoola se "slomio" kada je čuo da Klopp ide: "Gledao me kao svog sina..:"

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana Jurgen Klopp obavijestio je javnost da se na kraju sezone povlači sam jesta trenera Liverpoola, te da će godinu dana odmoriti od fudbala.

Nakon devet godina provedenih u ekipi Liverpoola, očito se Klopp zasitio svega i odlučio je da je najbolje i za njega i za ovu ekipu da dođe do određene promjene.

Bio je ovo veliki šok za navijače Liverpoola, ali i za brojne fudbalere, posebno one koji su imali priliku da ih Klopp vodi u Liverpoolu.

Jedan od onih koji je pustio suzu je bivši igrač Liverpoola koji je kao slobodan igrač otišao iz kluba prošlog ljeta. Radi se naravno o Nabyju Keiti.

On je priznao da se tresao kada je čuo da Klopp odlazi, te nije mogao da se suzdrži i počeo je da plače.

Oglasi

"Doveo me je u Liverpool i gledamo me kao svog sina, a ja sam u njemu vidio svog oca. Želim mu sve najbolje u životu.

Nemam društvene mreže, ali kada su mi rekli da odlazi počeo sam da se tresem i da plačem", rekao je Keita.

Englezi tvrde da je Klopp zbog dva razloga napustio Liverpool

Ranije ove sezone VAR je pogrešno poništio gol Liverpoolu protiv Tottenhama, a to nije prvi put da je Klopp imao loše iskustvo sa sudijama u Engleskoj.

Druga stvar, osim nekih sudija, te lošeg suđenja u Engleskoj koja je nervirala Kloppa jeste satnica utakmica. Naime, Kloppa je frustriralo kada njegova ekipa mora igrati u terminu od 13:30.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekoliko puta je Klopp isticao da više voli kada njegova ekipa igra u normalno vrijeme, a ne u vrijeme doručka.

Englezi tvrde da su ove dvije stvari veliki razlog zbog kojeg je Klopp na kraju napustio Liverpool.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi