Klopp ljut zbog reprezentativnih termina

Klopp ljut zbog reprezentativnih termina

Trener Borussie Dortmund Jurgen Klopp iskazao je nezadovoljstvo terminima reprezentativnih prijateljskih utakmica zbog kojih je ostao bez nekoliko važnih igrača tokom pripreme naredne prvenstvene utakmice.

Zbog reprezentativnih obaveza Klopp je tokom sedmice na raspolaganju imao tek šest prvotimaca.

"Termin prijateljskih utakmica je totalno beskoristan jer se one igraju odmah nakon prvog kola Bundeslige. Imao sam svega šest igrača na treningu. Ništa nismo mogli raditi na taktičkom planu, ali ipak računam da se sjećaju prethodnih treninga,” kazao je Klopp, te prokomentarisao premijerni nastup Pier Emerika Aubameyanga:

"Nema potrebe da stvaramo pritisak na njega. On je odigrao izuzetan meč protiv Augsburga, ali ne treba očekivati da tako igra baš svaki put,” dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti