Klopp ne namjerava preuzeti Chelsea

Ostaje u Dortmundu

Klopp ne namjerava preuzeti Chelsea

Edmir Škorić

Trener aktualnog njemačkog prvaka Borussije Dortmund odbio je klupu londonskog Chelseaja.

Jurgen Klopp, njemački stručnjak koji je Borussiju prošle godine odveo do naslova, a na dobrom putu je da to ponovi, nije zainteresovan za klupu bogatog engleskog kluba.

"Drago mi je što me spominju u istom kontekstu s Joseom Mourinhom i Josepom Guardiolom. No, ne mislim odlaziti iz Dortmunda",  poručio je Klopp.

Upravo Mourinho i Guardiola su uz Kloppa, prema engleskim medijima, kandidati za nasljednika Andre Villasa-Boasa, koji je prije nekoliko sedmica dobio otkaz, mada i njegov pomoćnik Roberto di Matteo dosta dobro vodi Plavce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.