Klopp otkrio nekoliko detalja koji se kriju iza transfera Salaha

Nijemac poslušao skaute

Klopp otkrio nekoliko detalja koji se kriju iza transfera Salaha

E. Ganibegović

Trener Liverpoola Jurgen Klopp tvrdi kako su ga klupski skauti progonili da dovede Mohameda Salaha na ljeto.

Salah, koji je došao u Liverpool iz Rome u junu za 34,3 miliona funti i potpisao petogodišnjih ugovor, pokazao se otkrićem sezone, postigavši 19 golova i 25 utakmica u svim takmičenjima.

Klopp je potvrdio kako su klupski skauti ubijedili Nijemca da dovede Salaha iz Rome nešto ranije ove godine.

"Naš skauting tim odradio je odličan posao oko Salaha", rekao je Klopp. "Jednostavno nisu nam odlazili sa očiju govoreći o njemu. Bilo je to, ' On je 100% spreman. Uradili su sjajan posao, apsolutno."

"Prošao je samo jedan dio sezone, ali već sam bio upitan da li sam iznenađen sa onim što on radi. Mogao bih biti iznenađen da sam govorio o tome, ali nisam razmišljao koliko će ono golova dati kada je stigao."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam mu rekao da to mora raditi. On je zaista odličan, veznjak koji veliki broj utakmica igra kao napadač, ali isto tako ima dobar instikt za gol, kao i za asistenciju."

"Morali smo pogledati dosta njegovih utakmica kako bismo također došli do zaključka o ostalim dijelovima njegove igre. Ali sada možete vidjeti, on je ok. Izgleda dosta čvršće. Ako ga gledate samo preko TV-a, izgleda poprilično mršavo", dodao je Nijemac.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi