Klose dvije godine u Laziju

Klose dvije godine u Laziju

Endin Čaušević

Njemački reprezentativac i bivši član Bayern Minhena, Miroslav Klose će prema pisanju njemačkih i italijanskih medija slijedeće dvije godine provesti u ekipi Lazija.

Nakon što nije uspio da dogovori produženje ugovora s minhenskim klubom, Klose je navodno odlučio da pojača Lazio i potpiše ugovor na dvije sezone.

U ponedjeljak je iz Bayerna potvrđeno kako Klose više nije član njihovog kluba, za Bavarce Klose je postigao 53 gola u 150 nastupa, u Bayernu je proveo četiri sezone. Klose je tražio produženje ugovora na još dvije godine, međutim Bayern je nudio jednogodišnji ugovor.

Klose je Lazio došao kao slobodan igrač, navodno je dogovorena dvogodišnja saradnja, a potvrda o potpisu ugovora trebala bi se desiti danas.

U Njemačkoj reprezentaciji Klose (33) je postigao 61 gol u 109 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.