Klose: Najvažnije mi je da pobijedimo

Nijemac "ganja" rekord Ronalda

Klose: Najvažnije mi je da pobijedimo

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Miroslav Klose nada se da će biti spreman za subotnji meč sa Urugvajem, te ističe kako mu je najbitnije da njegova momčad ostvari pobjedu.

Miroslav Klose ima ukupno 14 golova na Svjetskim prvenstvima, te ga samo jedan gol dijeli od Brazilca Ronalda, koji je najbolji strijelac u povijesti turnira sa 15 pogodaka.

Klose je zadobio lakšu povredu leđa, ali bi trebao biti spreman do subote, kada će Elf odigrati utakmicu za treće mjesto protiv Urugvaja.

"Želim pobjedu protiv Urugvaja, čak i ako ne budem strijelac. Ipak, naša pobjeda mi je najvažnija. Ne znam da li ću dostići rekord kojeg drži Ronaldo, ali iskreno i ne brinem o tome. Više mi je važno da napredujemo kao tim", kazao je Klose.

Klose i Thomas Muller imaju priliku osvojiti Zlatnu kopačku. Oba napadača Bayerna postigli su po četiri gola, jedan manje od Sneijdera i Ville.

Sva četiri igrača imaju šanse da postanu najbolji strijelac Svjetskog prvenstva. Muller i Klose će pogotke tražiti u subotu protiv Urugvaja, na susretu za treće mjesto, dok će se u nedjelju na velikom finalu suprostaviti Sneijder i Villa, odnosno Holandija i Španija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.