Klose propušta Maccabi

Liga prvaka

Klose propušta Maccabi

Edmir Škorić

Minhenski Bayern sredinom ove sedmice počinje lov na titulu Lige prvaka i to utakmicom u Izraelu protiv Maccabi Haife. Trener Louis Van Gaal poštedit će Klosea koji, kako sam kaže, nije stoposto spreman.

Bavarci će gostovati kod Maccabi Haifa u okviru 1. kola Lige prvaka, a trener Louis Van Gaal odlučio je utakmicu igrati bez njemačkog napadača Miroslava Klosea. Naime, na sastanku između holandskog stručnjaka i Klosea dogovoreno je da 31-godišnji golgeter bude povučen iz ekipe koja će igrati u Izraelu.

"Još uvijek nisam stoposto spreman, čak i nakon što sam zabio dva gola za Njemačku u srijedu. Trebam više kondicije kako bih mogao igrati", izjavio je Klose na službenim stranicama minhenskog kluba.

Na konferenciji za novinare Van Gaal je rekao kako se puno ne brine, jer će gol Izraelaca napadati Robben, Ribery, Olić, Gomez ili Thomas Mueller. Tako se Kloseova neprisutnost ne bi trebala  puno primijetiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.