Klose: Svoj uspjeh dugujem Laziju koji je vjerovao u mene
Foto: EPA

Bayern ga je otpisao prije četiri godine

Klose: Svoj uspjeh dugujem Laziju koji je vjerovao u mene

Miroslav Klose je pogotkom protiv Gane ušao u historiju. Osim što se izjednačio na vječnoj listi strijelaca Svjetskih prvenstava sa Ronaldom (obojica po 15 golova), Klose je postao i najbolji strijelac u historiji njemačke reprezentacije.

Ali, 36-godišnji napadač ističe da je još prije nekoliko godina počeo dobijati savjete da se oprosti od fudbala jer su mu govorili da ne može više dostići onaj nivo na kojem je bio ranije. Otpisali su ga mnogi, a najviše ga je zaboljelo što ga je otpisao njegov tadašnji klub - Bayern Munchen. Ipak, jedan tim mu je vjerovao.

"Ja sam danas ponosan što sam vlasnik rekorda i što sam prvi strijelac svoje reprezentacije, ali i izjednačen na listi strijelaca Mundijala svih vremena. Moram reći da svoj uspjeh dugujem Laziju, timu koji je vjerovao u mene onda kada su me u Bayernu otpisali", izjavio je Klose i dodao:

"Bayern nije vjerovao u mene, bio sam im 'star' i pustili su me da idem. Tada su mi bile 32 godine, a evo me sada sam tu i dalje i igram dobro i sa 36. Laziju želim zahvaliti što mi je ponudio šansu i što je imao povjerenje u mene i moje igračke sposobnosti u ovim godinama. Da me oni nisu uzeli, vjerovatno bih karijeru završio prije par sezona".

Klose je u reprezentaciji Njemačke postigao 70 golova u 134 nastupa, a da bi postao najbolji strijelac u historiji prvenstava potreban mu je još jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.