Klose želi biti ispred Ronalda
Foto: EPA

Još ima nade

Klose želi biti ispred Ronalda

Edmir Škorić

Iskusni njemački napadač Miroslav Klose želi dostići legendarnog Brazilca Ronalda po broju golova na svjetskim prvenstvima.

Ronaldo je postigao 15 pogodaka, dok je Klose za Njemačku postigao 14, pa se nada da će u Brazilu na Mundijalu imati priliku da prestigne mirovljenog bivšeg napadača PSV-a, Barce, Intera, Milana, Real Madrida, Corinthiansa...

"Previše sam ambiciozan da ne bih želio prestići Ronalda, ali je tim na prvom mjesta. Mislim da će mi Mundijal u Brazilu biti posljednji turnir", kazao je 35-godišnji napadač Lazija.

Klose je nastupao na tri prethodna svjetska prvenstva, a za Elf je odigrao 130 utakmica. Sljedeća bi trebala da bude večeras protiv Čilea. On bi na ljeto, nakon SP-a, trebao da napusti Lazio, a ponuda ne nedostaje. 

"SAD, Ujedinjeni Arapski Emirati... Hvala Bogu da imam toliko interesantnih mogućnosti", rekao je Klose, koji je za Nijemce debitovao sad već davne 2001. godine.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.