Klose zna da će teško izboriti mjesto u reprezentaciji

Ne zna ide li u Brazil

Klose zna da će teško izboriti mjesto u reprezentaciji

Edmir Škorić

Iskusni napadač Lazija Miroslav Klose zna da treba puno raditi da bi se dobilo mjesto u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu.

Njemačka ima veliki broj kvalitetnih igrača, a iskusni Klose svojim golovima u dresu Lazija kao da selektoru signalizira da ga povede u Brazil na ljeto.

"Siguran sam da selektor Joachim Loew neće nikoga tek tako povesti na SP. Morat ću naporno raditi ako želim biti dio tima na velikom turniru. Nije bitno moje ranije iskustvo. Imamo dobre igrače na svakoj poziciji i svi smo sretni kada nastupamo za nacionalni tim", rekao je Klose.

Klose je igrao na tri svjetska prvenstva. Nastupao je u Južnoj Koreji i Japanu 2002. godine, zatim u Njemačkoj 2006. i Južnoj Africi 2010.godine. Za Elf je u 130 utakmica postigao 68 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.