Klub iz Pariza promijenio ime i grb jer "zvuči moćnije"!

Nevjerovtno

Klub iz Pariza promijenio ime i grb jer "zvuči moćnije"!

E. Škorić

FC Gobelins, fudbalski klub koji dolazi iz Pariza, promijenio je ime i u novu sezonu će ući kao Paris 13 Atletico.

Poput španske prijestolnice, sada će i Pariz imati svoj "Atletico". FC Gobelins će se zvati Paris 13 Atletico, a uz to je predstavio i novi logo, koji je prijatno iznenadio navijače, mada će neki naravno da zažale za starim imenom i starim logom.

"Ove sezone smo se prvi put suočili s nekim pokrajinskim timovima i često su nas pitali zašto ovo ime (Gobelins, op.a), ako je to ulica ili kvart. S ovom promjenom mogao bi narasti broj ljudi koji su čuli za nas. A ime Atletico zvuči moćnije i zanimljivo je u smislu marketinga. Želimo dodatno rasti i privući nove navijače", rekao je predsjednik kluba Frederic Pereira, pa je dodao:

"U posljednjih deset godina klub je doživio izniman uspon. Nije prestao napredovati i to na svim poljima. Utvrđivanje našeg pariškog identiteta srce je našeg projekta. To će nam omogućiti da učinimo dodatni korak, naime da ojačamo našu politiku kada su mladi igrači u pitanju".

Ovo je treći u jedno najmanji pariški klub pored PSG-a i Paris FC-a. Za razliku od spomenuta dva, klub je u četvrtoj ligi i još uvijek velika nepoznanica, čak i za mnoge stanovnike Pariza.

Paris 13 Atletico, début d'une nouvelle ère... 💚🖤

Posted by Paris 13 Atletico on Monday, June 1, 2020

Top Komentari

Fareus1921
Koji click bejt majko mila...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi