Klub koji je "nestao" preko noći: Promijenili grad i stadion, navijači u nevjerici

Bizarna situacija

Klub koji je "nestao" preko noći: Promijenili grad i stadion, navijači u nevjerici

Admin Čaušević

Zamislite da tokom cijelog života navijate za jedan klub čije rukovodstvo odjednom odluči da promijeni stadion, ali i grad. Ta pomalo bizarna situacija desila se u Meksiku.

Rukovodstvo kluba Atletico Moreile je poslalo dopis meksičkom Savezu i tamošnjem udruženju ligaša da će klub doživjeti korijenite promjene od sljedeće sezone.

Atletico će se sljedeću takmičarsku godinu igrati u 760 kilometara udaljenom Mazatlanu. Primjera radi, da bi gledali voljeni klub navijači koji su ostali u nevjerici će morati putovati devet sati automobilom.

Bez obzira na mobolizaciju, krešenje pravila o koranatinu, gazde kluba su nastavile po svom. "Opravdanje" su pronašli u početku novog dugotrajnog i uspješnog projekta.

Svoj "transfer" su opravdali u podatku da veliki broj igrača iz meksičke države Sinola igra u najjačem rangu, ukupno njih 24 u 18 klubova Lige Mx.

Fudbalske fanove iz Mazatlana su pozvale da podrže novi klub te promjenu grada smatraju prirodnim procesom. Na drugoj strani, oni iskreni i pravi navijači Atletica će morati tražiti novi voljeni klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi