Kluivert: Englezi su me vrijeđali na rasnoj osnovi

Kluivert: Englezi su me vrijeđali na rasnoj osnovi

Bivši napadač Newcastlea Patrick Kluivert izjavio je da su ga tokom igranja u Engleskoj navijači vrijeđali na rasnoj osnovi.

Holanđanin, koji je za "svrake" nastupao u sezoni 2004.-2005., kazao je da su navijači oponašali oglašavanje majmuna kada bi on imao loptu, prenosi "Goal.com".

"U svakom dijelu svijeta postoje ljudi koji su rasisti. U Engleskoj također, to je sigurno. Kada imate loptu oglašavaju se poput majmuna ili slično. Kao igrača me to nije pogađalo mada nije bilo lijepo čuti tako nešto", kazao je Kluivert.
 
Dodao je da ne vjeruje da će rasizam biti lako iskorijeniti iz sporta.

"Rasizam je težak problem, nadam se da će svi dati doprinos da se otarasimo rasizma i rasista. Mislim da će biti teško jer se radi o grupi koja čvrsto vjeruje u svoje stavove. Moramo da se izborimo s tim. Mislim da se tu radi o zaista glupim ljudima koji nemaju srca", rekao je Kluivert.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije