Kneževi se u jednom dahu riješili šestorice igrača

Monaco "čisti" svlačionicu

Kneževi se u jednom dahu riješili šestorice igrača

A. Čaušević

Prije tri godina na međunarodnoj sceni Monaco je bio pravo osvježenje. Osvojena je prvenstvo Francuske, a izboren i plasman i u polufinale Lige prvaka kada je uspješniji bio Juventus. 

Nakon rasprodaje najboljih igrača poput Kyliana Mbappea uslijedio je sunovrat i ljutanje pa su sada Kneževi potpuno druga ekipa i ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima.

U Monacu su se odlučili za totalnu revoluciju i sinoć je napravljena prava "čistka" u svlačionici jer je potvrđen odlazak čak šestorice igrača.

Diego Benaglio, Sydou Yy i Moussy Silla su napustili klub kao slobodni igrači nakon što su im istekli ugovori.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Posuđenim Tiemoueu Bakayoku, Adrienu Silvi i Islamu Slimaniju su istekle posudbe i oni neće biti otkupljeni pa ih čeka povratak u njihove klubove.

Ranije je Monaco napustio i Danijel Subašić. Sasvim je jasno da će Kneževi u novoj sezoni biti znatno drugačija ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi