Ko će biti novi trener Juventusa?
Antonio Conte je jedan od najozbiljnijih kandidata

Traži se nasljednik Lugija Del Nerija

Ko će biti novi trener Juventusa?

Ukoliko Juventus ove sezone ne izbori plasman u Ligu prvaka, a male su šanse za to, onda će to biti jedna od najcrnjih serija nekog od evropskih nogometnih velikana. Naime, Juventus je u posljednjih šest sezona samo jednom bio učesnik LP.

Ipak, bez obzira kako završila ova sezona, izborio Juve LP ili ne izborio, na klupi Stare dame više neće sjediti Luigi Del Neri. Uprava kluba više nema strpljenja za čovjeka koji izgleda potpuno izgubljen. Igra Juventusa je katastrofalna, a većina igrača je pod njegovim vodstvom stagnirala.

Već sada se govori o nekoliko imena koja bi na ljeto mogla zamijeniti Del Nerija na užarenoj klupi Juventusa. Među glavnim kandidatima je sadašnji selektor Engleske Fabio Capello koji je nekoliko puta istakao kako će mu posao selektora Engleske biti zadnji u karijeri. Ali, možda se i predomisli.

Čelni ljudi Juventusa bi rado na klupi vidjeli i Arsena Wengera, ali se njemu još uvijek ne ide iz Arsenala. Od iskusnijih trenera tu je i selektor Italije Marcello Lippi,  čovjek za čije ime se vežu najveći uspjesi Juventusa. Pod njegovom komandom Stara dama je osvojila 13 trofeja i on uživa ogromno povjerenje navijača.

Ipak, kako sada stvari stanje daleko su veći izgledi da na klupu Juventusa sjede neko od mlađih trenera, pa bi Juventus tako pratio modni trend Milana, Intera i Rome (Allegri, Leonardo, Montela).

Luciano Spalletti je u Romi dokazao da je vrlo dobar trener, u Zenitu je odradio magistarski, dok bi mu vođenje Juventusa u neku ruku predstavljao doktorat u trenerskoj karijeri. Pored Spallettija uveliko se spominje ime trenera Porta Andre Villas-Boasa koji ima samo 33 godine i već sada slovi za novog Josea Mourinha.

Svakako tu su i dva imena koja navijačima Juventusa znače mnog više od svih prethodno pobrojanih. Gianluca Vialli je ostavio veliki trag u Juventusu kao igrač, dok je kao trener radio u Chelseaju i Watfordu. Nekih uspjeha nema, ali sigurno ima veliki potencijal.

Prema anketama navijača prvi njihov favorit je 41-godišnji Antonio Conte. Jedna od najvećih igračkih legendi Juventusa je za 13 godina provedenih u klubu osvojio sve što se može osvojiti. Bari je uveo u Seriju A, sada to isto pokušava uraditi sa Sijenom, a ukoliko to uspije to će biti jasan znak da je položio ispit zrelosti za vođenje Juventusa.

Ovo su samo neka od imena koja trenutno najbolje kotiraju u vodećim talijanskim medijima, ali do juna je još mnogo vremena i vjerovatno će još neko ime iskočiti. Naravno, ukoliko neko poznatije ime dobije otkaz u nekom klubu odmah će se naći u krugu kandidata. Jedino što je u ovom trenutku jasno jeste to da su dani Lugija Del Nerija odbrojani.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.