Ko će stići Nemanju Bilbiju: Krpić i bordo momci se ne predaju

Lista strijelaca Premijer lige BiH

Ko će stići Nemanju Bilbiju: Krpić i bordo momci se ne predaju

S. Mlaćo

Završen je drugi dio sezone u Premijer ligi BiH. Sarajevo sa 11 bodova prednosti ulazi u završni dio i čini se da će titula gotovo sigurno na Koševo.

Kada je lista strijelaca u pitanju, i dalje lidersku poziciju drži Nemanja Bilbija koji je ove zime napustio Zrinjski i otišao u Južnu Koreju.

Bilbija je postigao 14 pogodaka, a njegov prvi pratilac je Sulejman Krpić iz FK Željezničar. Plavi su u kolu iza nas remizirali sa Slobodom (0:0), pa se Krpić nije upisao u listu strijelaca.

Zato jeste Mersudin Ahmetović koji je u bordo rapsodiji na Koševu postigao treći pogodak za svoj tim, svoj 12-ti.

Za Sarajevo je pogađao i Benjamin Tatar koji sada ima devet postignutih pogodaka, a na istoj brojci se i kapiten tima sa Koševa Krste Velkoski. Jedan manje postigao je Elvir Koljić koji trenutno nastupa u Rumuniji.

Sjajne igre u redovima Tuzle City pruža Vojo Ubiparip. Postigao je dva pogotka u pobjedi svog tima kod Krupe.

Po šest su postigli Nemanja Anđušić (FK Mladost), Anel Dedić (NK Čelik), Haris Dilaver (NK Čelik) i Amar Rahmanović (FK Sarajevo)

Lista strijelaca Premijer lige BiH:

14 - Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski)

13 - Sulejman Krpić (FK Željezničar)

12 - Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo)

9 - Benjamin Tatar, Krste Velkoski (FK Sarajevo)

8 - Elvir Koljić (FK Krupa)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

7 - Vojo Ubiparip (FK Tuzla City)

6 - Nemanja Anđušić (FK Mladost), Anel Dedić (NK Čelik), Haris Dilaver (NK Čelik), Amar Rahmanović (FK Sarajevo)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi