Ko je finansirao huligane u Genovi

Srbijanski dnevnik "Politika" navodi

Ko je finansirao huligane u Genovi

Jedna od najzastupljenijih tema u medijima posljednjih dana jeste svakako nered u Genovi na utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine između Italije i Srbije, a otkriveno je i ko je finansirao huligane.

Naime, srbijanski dnevinik Politika navodi da je huliganima plaćeno više od 200.000 eura od strane narkobossova, kako bi izazvali nerede na utakmici između Italije i Srbije na Luigi Ferraris stadionu.

Taj novac je utrošen na organizaciju i put za oko 60 huligana, te njihovo opremanje za izazivanje nereda u Genovi.

Dvojica osumljičenih za finansiranje huligana su u bijegu. Jedan je švercer kokaina, te njegov partner, vođa kriminalnog klana koji je povezan sa ubojstvima, razbojništvom, nasilničkim ponašanjem, silovanjem...

Do sada je srbijanska policija uhapsila 46 osumljičenika čiji je vandalizam zabilježen na video snimcima, a sve ih čeka kaznena prijava za nasilničko ponašanje na sportskim događajima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije