Ko je najmlađi strijelac na početku sezone Premijer lige?
Maksimović(skroz desno) sjajno otvorio sezonu

Nakon tri kola

Ko je najmlađi strijelac na početku sezone Premijer lige?

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Odigrana su tri kola Premijer lige BiH. Uzbuđenja i zanimljivih mečeva nije manjkalo što je garancija za više nego intersantan ostatak sezona.

Vodeći na lisi strijelaca sa tri gola je Vojo Ubiparip, a interesantno da su se do sada među strijelce upisala dva 20-godišnjaka i jedan 19-godišnjak.

Nemanja Dragutinović iz Mladosti, Saša Maksimović iz Slobode i Vedran Vrhovac su uspjeli zatresi protivničke mreže, a ko je najmlađi od njih trojice?

Najmlađi strijelac dosadašnjeg dijela prvenstva je Maksimović koji je rođen 18. decembra 1999. godine, veznjak Slobode je zabio u drugom kolu protiv Širokog Brijega za 2:2.

Iste godine kao Maksimović rođen je i Dragutinović, ali nekoliko mjeseci ranije, odnosno 6. aprila. Ovaj 20-godišnjak je zabio Veležu.

Mrežu Rođenih je zatresao i Vrhovac, defanzivac Čelika koji igra sjajno na početku ove sezone će 20. novembra napuniti 21 godinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Činjenica da tako mladi igrači dobivaju šansu i maksimalno koriste ukazano povjerenje definitivno može biti samo pozitivna stvar za razvoj bh. fudbala.

Inače, najstariji strijelac u prva tri kola je skoro duplo stariji od Maksimovića. Riječ je o 37-godišnjem Veliboru Đuriću koji je zabio za Radnik protiv Tuzla Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi