Ko je najplaćeniji fudbaler svijeta?
Foto - EPA

Plate su zaista ogromne

Ko je najplaćeniji fudbaler svijeta?

Midhat Šljivak

Francuski list L'Equipe objavio je listu najplaćenijih fudbalera i trenera u svijetu fudbala.

Oni su objavili plate fudbalera na mjesečnom nivou, a daleko najplaćeniji trenutno je Lionel Messi.

Zvijezda Barcelone na mjesečnom nivou zarađuje čak 8.3 miliona eura, odnosno gotovo duplo više nego fudbaler Juventusa Cristiano Ronaldo, koji ima platu od 4.5 miliona eura mjesečno.

Na trećem mjestu među fudbalerima je Neymar koji u PSG-u zaradi nešto više od tri miliona eura, a zatim slijede Antoine Griezmann i Luis Suarez sa za nijansu manjom cifrom od tri miliona eura.

Izuzetnu zaradu ima i Gareth Bale od 2.5 miliona mjesečno, istu platu ima i Eden Hazard, dok je ispod cifre od dva miliona eura Kylian Mbappe (1.9).

Interesantno je svakako da je golman Manchester Uniteda David de Gea najplaćeniji fudbaler u Engleskoj. On zarađuje 1.76 miliona eura, a nešto manje od njega, tačno 1.64 miliona eura zarađuju Mesut Ozil i Kevin De Bruyne.

U njemačkoj Bundesligi Robert Lewandowski i Philippe Coutinho iz Bayerna zarade po 1.66 miliona eura, a interesantno je da u Seriji A iza Ronalda slijede još dva fudbalera Juventusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gonzalo Higuain ima platu od 1.09 miliona eura, Paulo Dybala 1.06, dok ostali fudbaleri ne zarađuju više od milion eura mjesečno.

Od trenera je uvjerljivo najplaćeniji Diego Simeone. Trener Atletico Madrida zarađuje 3.6 miliona eura, a iza njega su Pep Guardiola (1.94), te Jose Mourinho i Jurgen Klopp sa 1.46 miliona eura na mjesečnom nivou.

Top Komentari

Pljuc
Samo Klop zaslužuje platu od svih igrača i trenera!
3 1
nemozetako
Aleksandar Kosoric i Mustafa Mujezinovic hahahahagahahaha
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije