Ko je najveća "ptica selica" Premijer lige? Nedavno je potpisao za deveti klub iz bh. elite
Đelmić je prošle sezone nastupao za Radnik iz Bijeljine

Hoće li nastaviti niz?

Ko je najveća "ptica selica" Premijer lige? Nedavno je potpisao za deveti klub iz bh. elite

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri koji često mijenjaju sredinu s vremenom dobiju nadimak "ptice selice". Kako u svim evropskim ligama tako i u BiH postoje igrači koji su promijenili veliki broj klubova unutar jednog takmičenja.

Početak nove sezone Premijer lige BiH je praktično "iza ćoška" obzirom da će premijerligaši na terene već narednog vikenda.

Kako klubovi tako i igrači su težili da u proteklim sedmicama kompletiraju transfere, odnosno pronađu angažmane kako bi spremno dočekali početak nove takmičarske godine.

Među onim koji su pronašli novi klub nalazi se i iskusni Ognjen Đelmić, bez dileme najveća "ptica selica" premijerligaškog karavana.

Ovaj 30-godišnjak je krajem prošlog mjeseca potpisao za svoj deveti različiti klub u Premijer ligi. Ovaj put se skrasio u Zvijezdi 09.

Đelmić je prethodno u eliti bh. fudbala nastupao za Borac, Drinu Zvornik, Zvijezdu Gradačac, Laktaše, Olimpik, Radnik, Željeznčar i Čelik. Zeničanin je u svim klubovima tresao protivničke mreže, a vidjet ćemo hoće li nastaviti niz i u Zvijezdi 09.

Zeničanu za "vratom diše" Denis Čomor, 29-godišnji Sarajlija koji doslovno cijelu svoju karijeru igra u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iskusni defanzivac je prije nekoliko dana postao član Borca. Bivši prvak BiH će Čomoru biti sedmi klub u bh. eliti. Ranije je bio član Sarajeva, Slavije Istočno Sarajevo, Olimpika, Krupe, Mladosti DK i Tuzla Cityja.

Treće mjesto s angažamanima u šest različitih premijerligaša dijeli nekoliko fudbalera. To su Perica Ivetić, Asim Zec, Bojan Marković, Jovo Kojić, Nemanja Stjepanović...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi