Ko je pobjednik na tribinama? Horde zla vs The Maniacs

Jug i sjever u pravom izdanju

Ko je pobjednik na tribinama? Horde zla vs The Maniacs

E. Škorić

Ne kaže se uzalud da su navijači 12. igrač kluba. Horde Zla i Manijaci su doslovno 12. igrač Sarajeva i Željezničara.

Jubilarni 100. derbi nije opravdao očekivanja kada je u pitanju igra Presudio je gol Samira Nuhanovića za tri boda bordo kluba, koji se sada osamostalio na vrhu premijerligaške tabele.

 

Zato su pravi ambijent napravili navijači oba kluba. Manijaci su u velikom broju došli na Koševo, a južna tribina, gdje su bili smješteni navijači s Grbavice, izgledala je doista prelijepo. Koreografija na samom početku utakmice ostavljala je bez daha, a na drugoj strani (sjevernoj tribini) Horde su također briljirale.

 

Raznorazni transparenti, parole, dosta navijačkih pjesama na repertoaru, ali nažalost i dosta loših stvari, što je neizbježno u derbiju. Vrijeđali su se protivinički klub i navijači, palile se njihove zastave, šalovi i transparenti...

 

Posebno treba istaknuti bakljadu Manijaka iz prvog, odnosno Hordi zla iz drugog dijela. Vatrogasci su imali puno posla. Srećom, nije bilo većih incidenata, pa policija nije imala previše posla. Sve u svemu, navijači su ti koji popravljaju prosjek derbija. Jubilarni 100. vječiti derbi protekao je definitivno u znaku 12. igrača - Hordi s jedne, Manijaka s druge strane.

Jedino je šteta što će njihov "hobi", paljenje baklji i ubacivanje u teren, koštati ionako ispražnjene kase klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.