Ko je sljedeća žrtva Avrama Granta?

Nastavi niz: Portsmouth, West Ham...

Ko je sljedeća žrtva Avrama Granta?

Edmir Škorić

U 37. kolu engleskog Premiershipa, koji se igrao ovog vikenda, saznali smo prvog putnika u Championship. To je momčad West Hama, čiji je trener Avram Grant odmah nakon poraza od Wigana dobio otkaz.

West Ham je u nedjelju gostovao izravnom konkurentu u borbi za opstanak, Wiganu, ali nije uspio iskoristiti priliku i ukrcati se u posljednji voz. Mada, počelo je više nego dobro za Čekićare. Nakon prvih 45 minuta, zahvaljujući dvostrukom strijelcu Dembi Ba, West Ham je bio na dobrom putu.

No, u nastavku sve je krenulo nizbrdo. N'Zogbia najprije smanjuje za Wigan u 57. minuti, potom Sammong deset mintua kasnije pogađa za 2:2, a onda u sudijskoj nadoknadi N'Zogbia postavlja končanih 3:2 i šalje Londožane u niži rang.

Izraelskom stručnjaku Avramu Grantu odmah poslije te utakmice, potpuno očekivano, uručen je otkaz.

"West Ham može potvrditi kako Avram Grant nije više menadžer kluba", kratko su poručili sa Upton Parka.

Grant se ispričao navijačima, rekavši kako je očekivao da će u ovom vikendu nešto napraviit, te da je jako tužan što se sve ovako završilo. Grant je nešto ranije ispao iz Premiershipa i sa Portsmouthom. Ko je sljedeća žrtva "stručnjaka"?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.