Ko koga gura na liste u N/FSBiH?

Nisu usvojene sudijske, delegatske i kontrolorske liste

Ko koga gura na liste u N/FSBiH?

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine još uvijek nema usvojene sudijske, delegatske i kontrolorske liste za Premijer ligu za ovu sezonu.

Naime, UEFA i FIFA su naložile N/FSBiH da se smanje sve liste (kontrolora, delegata i sudija), jer su prevelike i preskupe za održavanje. Pomoćna sudijska lista tako je smanjena sa 42 na 36 imena i ta će odluka biti usvojena na narednoj sjednici IO, kao i A sudijska lista koja je smanjena sa 30 na 27 imena.

Međutim, delegatske i lista kontrolora su trebale ići sa 30 na 27 imena, ali kako se radi u veoma unosnom poslu, čelnici N/FSBiH su odlučili da druge dvije liste ostanu sa istim brojem uposlenika.

Federalni fudbalski savez i Fudbalski savez Republike Srpske predlažu liste Predsjedništvu N/FSBiH, koje potom šalje prijedloge Izvršnom odboru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na usvajanje.

Međutim, Federalni savez nije predložio kontrolora suđenja Muhameda Osmića i delegata Božu Vidovića, koji su međutim pozvani na seminar pred početak prvenstva. Simptomatično je što su i Vidović i Osmić iz Zeničko-dobojskog Kantona.

Iz izvora bliskih N/FSBiH saznajemo da su gore spomenuti uposlenici N/FSBiH na seminar pozvani na inicijativu dvojice od trojice članova Predsjedništva N/FSBiH, imenima Sulejmana Čolakovića i Ilje Dominkovića.

S obzirom da se pozicije na ovim listama plaćaju između pet i 10 hiljada KM nije ni čudno da novca gladni uposlenici N/FSBiH na ovaj način prebijaju dugove i pokušavaju uzeti koju marku, dok ponovo rade lobiji i lobiranje.

Postavlja se pitanje, da li je Premijer liga BiH regularna s obzirom na to da je odigrano prvo kolo bez da su usvojene iste kontrolora i delagata. Osim toga, N/FSBiH se ponovo oglušio o prijedloge UEFA-e i FIFA-e i sve je izvjesnije kako će postojeća garnitura ljudi u bh. Savezu do kraja upropastiti fudbal u ovoj državi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.