Ko ne želi igrati srcem za BiH i ne mora

Vedad Ibišević za Goal.com

Ko ne želi igrati srcem za BiH i ne mora

Adnan Beganović

BH. reprezentativac i napadača Hoffenheima, Vedad Ibišević, dao je intervju internet portalu Goal.com u kojem se osvrnuo na svoju budućnost, te na igrače koji su rođeni u našoj zemlji, a koji ne žele da nose bosanskohercegovački nacionalni dres.

"Teško je reći gdje bih volio nastaviti karijeru nakon Hoffenheima. U Italiji, Engleskoj i Španiji se igra dobar fudbal, no teško mi je sada tvrditi da bi se tamo dobro snašao. Prošao sam mnoge lige, svugdje sam pomalo bio i bii bi mi izazov igrati još negdje drugo, no trenutno mi je dobro i u Hoffenheimu", rekao je Ibišević i osvrnuo se na nesretnu povredu iz 2009. godine.

"Mnogo bolje se sada osjećam. Recimo, u prošloj sezoni sam imao problema sa desnom nogom, koja se umarala mnogo brže od lijeve, a sada tih problema nemam. Mnogo se bolje osjećam i mislim da to pokazujem i na terenu.

Novinar Goal.coma upitao je Ibiševića kakvo je njegovo mišljenje Petru Slišković i Nevenu Subotiću, igračima koji su rođeni u Bosni i Hercegovini, a odlučili su igrati za neke druge reprezentacije?

"Svaki igrač ima pravo izabrati za koga će igrati. Šteta je za nas jer se radi o kvalitetnim igračima. BiH je mala zemlja i nema mnogo profesionalaca, ali ako neko tako odluči, onda to znači da ne bi srcem igrao za našu zemlju. To je dobro i za reprezentaciju jer treba igrati za onu reprezentaciju u kojoj se dobro osjećaš", zaključio je Ibišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.