Ko sjeda na klupu Schalkea?
Armin Veh u konkurenciji za klupu Schalkea

Nakon otkaza Fredu Ruttenu

Ko sjeda na klupu Schalkea?

E. Škorić

Zbog loših rezultata u Bundesligi, nizozemski stručnjak dobio je "nogu" na klupi Schalkea, a već se počinje nagađati ko će ga naslijediti. U konkurenciji su Armin Veh, Bernd Schuster, Rudi Voeller, Ronald Koeman...

Bivši trener Twentea, a sada i Schalkea, otpušten je iz kluba, obzirom da nije zadovoljio Upravni odbor ovosezonskim rezultatima.
Predsjednik Schalkea Josef Schnusenberg rekao je kako će klub tražiti privremeno rješenje na klupi njegovog kluba, prije nego dođe nasljednik Freda Ruttena.

Najpouplarniji fudbalski portal na svijetu, goal.com, postavio je nekoliko mogućih potencijalnih  kandidata za preuzimanje klupe na "Veltins Areni", u pokušaju da naredne sezone nešto i naprave po pitanju osvajanja trofeja.

Bivši trener Stuttgarta Armin Veh je jedan od glavnih favorita za preuzimanje "plavih". On je u 2007. vodio "švabe", okupio je jednu talentiranu momčad.
Poprilično predvidljivo Stuttgart nije bio u stanju ponoviti formu od prošle sezone i Veh je sredinom ove sezone zamiljenjen. Visoko je rangiran, ima dokazne audio i video kasete, te što je najvažnije, slobodan je.

Nijemci također tipuju da bi jedan od nasljednika mogao biti i njemački trener Bernd Schuster, koji je nedavno sjedio na klupi "kraljevskog" Real Madrida. Proslavio se uspjehom u Kup UEFA sa Getafeom, te je poslije toga preuzeo Real. Njegova vladavina u glavnom gradu Španije prekinuta je ove sezone, kada Real nije mogao sustignut Barcelonu, nakon poraza 4:3 u Sevilli.

Dobro kvalificirani trener je i Michael Skibbe, nekadašnji trener Bayer Leverkusena koji je trenutno bez posla. Nakon ispadanja u kvalifikacijama Lige Prvaka od Galatasaraya, Skibbe je dobio otkaz. Rođen je upravo u Gelsenkirchenu, igrao je za klub od 1984 do 1986 godine, prije nego je ozbiljno ozlijedio svoje koljeno, te je morao napustit karijeru. 43-godišnjak je već trenirao mlade nade Schalkea, i vođenje seniora kluba iz Gelsenkirchena bio bi san snova za Nijemca.

Ronald Koeman, Mirko Slomka, Klaus Toppmoeller, Klaus Augenthaler i Thomas Doll nalaze se u "šeširu", te bi jedan od njih mogao preuzeti Schalke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.