Ko su najbolji golmani Premijer lige?

Ko su najbolji golmani Premijer lige?

5. Antonio Soldo - Široki Brijeg (8 clean sheetova)

Adnan Beganović

U nedjelju je susretima Široki Brijeg - Sarajevo (1:0), te Željezničar - Vitez (3:0) okončan prvi dio premijerligaške sezone.

Antonio Soldo je u 18 odigranih kola 17 puta stajao na golu Širokog Brijega, dok je jedan susret mrežu Širokobriježana čuvao Luka Bilobrk.

Golman Širokog Brijega se po popularnim 'clean sheetovima' nalazi se u samom vrhu najboljih golmana Premijer lige, a svoju mrežu je sačuvao netaknutom u osam navrata.

Soldo nije bio savladan u duelima sa Zrinjskim (0:0), Veležom (1:0), Mladosti (3:0), Rudarom (1:0), Slavijom (0:0), Borcem (2:0), Radnikom (1:0), te Sarajevom (1:0).

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.