Ko su potencijalni kandidati za najboljeg igrača Eura

Jaka konkurencija

Ko su potencijalni kandidati za najboljeg igrača Eura

D. Vejo

Euro u Francuskoj polako se bliži kraju.

Sve više se priča o tome ko bi mogao ponijeti titulu najboljeg fudbalera na tekućem prvenstvu.

Ako je suditi prema prikazanom do sada, onaj čija ekipa osvoji prvenstvo biti će ujedno i najbolji igrač. Svi parametri upućeni su ka tome da bi prestižnu titulu mogli ponijeti Griezmann, Payet i Bale.

Bale igra sjajan turnir. Pored toga što se upisao u strijelce, krilni napadač Velsa do sada je jedan od onih koji imaju najbolje ocjene nakon meča što dovoljno govori o kvalitetu koji posjeduje. Ukoliko Vels prođe Portugal u polufinalu, brzonogi napadač biti će na korak do titule najboljeg igrača na Euru.

U drugom šeširu, prevladavaju Francuzi. Prvi na listi ako je suditi po anketama je napadač Galskih pijetlova Griezmann dok je iza njega njegov saigrač iz ekipe Payet.

Njemačka iako je dogurala do polufinala, nije imala pojedinca koji je zadivio svojim igrama do sada. Kao potencijalna opcija za titulu najboljeg iz redova Pancera spominje se veznjak Kroos, ali i on je sasvim daleko od već gore pomenutih imena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi