K'o u snovima: Remi u Bukureštu!

Sve na mlin Zmajeva

K'o u snovima: Remi u Bukureštu!

Edmir Škorić

U našoj grupi D kvalifiacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. u Poljsku i Ukrajinu, odigrane su i dvije preostale utakmice.

Luksemburg je u utakmici bez imperativa stigao do prve pobjede, savladavši pred svojim navijačima Albaniju rezultatom 2:1.

Bettmer je domaće doveo u vodstvo u 27. minuti. Gosti ostaju s desetoricom u 54. minuti, kada je Agolli isključen. No, i pored toga što imaju manjak igrača na terenu, Albanci su preko Bogdanija stigli do poravnanja u 64. minuti. Joachim je, ipak, uspio zabiti u 78. za prvo slavlje Luksemburžana, koje inače dočekujemo u sljedećoj utakmici.

A, naša pobjeda nad Bjelorusijom dobila je na vrijednosti još više nakon što je Francuska u Bukureštu remizirala sa Rumunijom. Nasri, Benzema, Ribery i društvo nisu uspjeli doći do pobjede. Upravo ovaj rezultat, bez pobjednika, ono je što smo svi priželjkivali.



Grupa D:

Luksemburg - Albanija 2:1 (Bettmer 27, Joachim 78/ Bogdani 64)
Rumunija - Francuska 0:0Poredak:
1. Francuska 17
2. BiH 16
3. Bjelorusija 12
4. Rumunija 12
5. Albanija 8
6. Luksemburg 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.