Kobiashvili za pobjedu protiv Hrvatske

Kvalifikacije za Euro 2012: Grupa F sve izjednačenija

Kobiashvili za pobjedu protiv Hrvatske

Grupa F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo je sve izjednačenija. Gruzija je večeras savladala Hrvatsku na svom terenu, dok je Izrael uradio isto protiv Latvije.

Hrvatska je nadigrala Gruziju u svim segmentima igre, međutim kući su se vratili poraženi. Gol odluke postigao je Levan Kobiashvili, defanzivni veznjak Herthe, u posljednjim trenucima utakmice.

Izrael je na Bloomfieldu u Tel Avivu savladao Latviju sa 2:1. Prvo poluvrijeme završeno je sa prednošću domaćina od 1:0, a gol je postigao Elyaniv Barda, napadač Racing Genka, u 16. minuti.

Preko kapitena Kasparsa Gorkšsa, Latvija dolazi do poravnanja u 62. minuti. Međutim, pobjedu Izraelu donosi Biram Kiyal, 22-godišnji veznjak Celtica, u 81. minuti.

U okviru grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo utakmicu bez golova su odigrali Kipar i Island. Isti rezultat je bio i na utakmici grupe G između Bugarske i Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.