Kobiljar: Želim da igram, GOŠK je dobra sredina

Mladi nogometaš govorio za SportSport.ba

Kobiljar: Želim da igram, GOŠK je dobra sredina

Samir Mlaćo

U narednom periodu na posudbi u redovima NK GOŠK boravit će 21-godišnji Rijad Kobiljar, član mostarskog Zrinjskog.

Kobiljar je u dogovoru sa čelnicima popularnih Plemića odlučio da ide na posudbu u redove tima iz Gabele, a sve kako bi imao što veću minutažu i šansu da pokaže svoje neosporne kvalitete.

Za SportSport.ba je govorio o samom odlasku u tim iz Gabele, te očekivanjima u novoj sezoni BH Telecom Premijer lige BiH.

"Kada sam sve uzeo u obzir mislim da je mi je ovo bila najbolja opcija jer sam izrazio želju Zrinjskom da želim igrati što više i dobiti veću minutažu. Meni je 21. godina i ovi narednih 12-18 mjeseci je ključno u mojoj karijeri. Moram sakupiti što više utakmica i da poboljšam svoje nedostatke. Malo mi fali da napravim pravi iskorak, a to malo što je fali je puno. Mislim da je ovo dobar izbor jer mi ostaju svi uslovi, te sam i dalje igrač Zrinjskog, samo što ću igrati u GOŠK-u, koji iskreno mislim ima finu ekipu", kazao je Kobiljar za SportSport.ba.

GOŠK se vratio u Premijer ligu, a ambiciozni čelnici tog kluba već su angažovali veoma kvalitetna pojačanja. U Gabeli ne žele samo jedno ljeto "plesati" u premijerligaškom društvu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"GOŠK ima dobrih igrača i to su pokazali u dvije prijateljske utakmice sa Zrinjskim. Znam par igrača, sa nekima sam i igrao prije i vrlo dobro znam ko je kapiten Bošnjak i kakav je to igrač, te uz njega mogu samo napredovati. U mojim razgovorima sa predsjednikom Lujom Ilićem bio sam veoma zadovoljan i što je obećano je ispoštovano. Isto tako u razgovoru sa šefom stručnog štaba Slavenom Musom dobio sam pozitivnu energiju i jedva čekam da počnem sarađivati sa njim. Mislim da je GOŠK dobra sredina i da je Musa pravi trener koji će me dovršiti kao igrača. Što se tiče ambicija, gdje god da budem igrao ja ću davati svoj maksimum, a ambicije kluba su napraviti dobar rezultat te i naredne sezone igrati Premijer ligu BiH. O GOŠK-u kao klubu, ljudima iz kluba i trenerima zasigurno mogu reći sve najbolje", jasan je bio Kobiljar, koji je u našoj zemlji još nosio dres Travnika, Olimpika i Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi