Šokantne scene iz Turske! Nekima ništa nije sveto dok nacija oplakuje stradale od zemljotresa

Sve se dešavalo na utakmici

Šokantne scene iz Turske! Nekima ništa nije sveto dok nacija oplakuje stradale od zemljotresa

A. Čaušević

Tursku je početkom februara pogodio strašan zemljotres, a broj preminulih još uvijek nije poznat. I dok se mnogi opalukuju svoje najdraže nekim stanovnicima te zemlje očigledno ništa nije sveto.

Kocaelispor i Sakaryaspor organizirali su prijateljsku utakmicu pod sloganom "Iste smo boje, zaliječimo rane zajedno“ kako bi donirali svoj prihod onim koji su ostli bez svega zbog zemljotresa.

Kada su na semaforu stajali nazivi pokrajna oštećenih u potresu, tribine su skandirale slogane podrške.

Šalove koje su navijači bacali na teren tokom utakmice prikupile su službene osobe kako bi ih poslali u potresno područje.

Prije utakmice prodano je ukupno 17.500 ulaznica, od čega 14.000 navijačima Kocaelija, a 500 za pristalice Sakarye.

Oglasi

Tokom utakmice došlo je do tučnjeva na tribinama između navijača Sakaryaspora. Nakon incidenta policija je udaljila određene navijačesa stadiona.

U posljednjim minutama borbe jedan navijač Sakaryaspora uskočio je na teren i okrenuo šal Sakaryaspora prema tribini sa navijačima Kocaelispora.

Dok su neki navijači Kocaelispora pokušavali ući na teren, drugi navijači na tribinama gađali su navijače Sakaryaspora raznim predmetima.

Nakon incidenta, svađu navijača dviju ekipa policija je smirila uz dosta muke- Utakmica je završila u korist Sakaryaspora rezultatom 2:0, a golove su postigli Kabonga Kasonga i Ibrahima Has.

[twitter]https://twitter.com/tribunarsivi/status/1628787027301789696[/twitter]

Mnogi su u Turskoj osudili ovaj incident, a izgrednike nemilih scena su okarakterisali kao osobe bez duše.

Prema podacima objavljenim u četvrtak od posljedica zemljotresa u Turskoj je stradalao više od 43.000 osoba, dok je broj povrijeđenih daleko veći.

Oglasi