Kodrin Servette upisao drugi uzastopni poraz

Zaustavljena sjajna serija

Kodrin Servette upisao drugi uzastopni poraz

E. Čaušević

Fudbaleri Servettea poraženi su večeras na gostovanju protiv Schaffhausena (2:1) u meču 30. kola švicarske Challenge lige.

Izabranici Mehe Kodre nakon sjajnog niza večeras su ubilježili svoj drugi uzastopni poraz. Schaffhausen je do prednosti stigao u 39. minuti utakmice kada je mrežu gostujuće ekipe zatresao Demhasaj za 1:0.

Domaća ekipa svoju prednost udvostručila je za četiri minute, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Del Toro. Servette je u finišu utakmice uspio da smanji na 2:1 goloma Sauthiera, ali se ispostavilo da je to konačan rezultat ove utakmice. Servette je meč završio s igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Cespedes u 87. minuti.

Servette je na trećem mjestu drugog ranga švicarskog fudbala sa 51 bodom, dok je Schaffhausen četvrti sa 12 bodova manje u odnosu na tim koji s klupe predvodi bh. stručnjak Meho Kodro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi