Kodro: Barca sanja finale u Madridu
Meho u vrijeme dok je nosio dres Barcelone

Naša legenda najavljuje veliki duel

Kodro: Barca sanja finale u Madridu

M. Maksimović

Barcelona ili Inter pitanje je na koje ćemo dobiti odgovor vrlo vjerovatno iza 23 sata kada završi revanš dvoboj dva giganta na Camp Nou stadionu.

Jedan od onih igrača koji je u svojoj bogatoj karijeri nosio dres Barcelone, koji je postizao golove u grotlu Camp Nou stadiona, koji je igrao zajedno sa današnjim trenerom Barce, Pepom Guardiolom, jeste i naša igračka legenda,  Meho Kodro...

Kodro je par sati prije prije večerašnjeg okršaja dao zanimljiv intervju za mostarski ''Radio Studio 88'' u kojem je analizirao večerašnji dvoboj.

''U prvoj utakmici je Inter zasluženo slavio, čak bi rekao da je i Barcelona dobro prošla pa je to možda jedan od razloga što se u taboru Barcelone u jednu ruku pribojavaju večerašnjeg susreta. Nadoknaditi dva gola zaostatka nije lako niti protiv koje ekipe, a pogotovo protiv Intera koji igra sve bolje u završnici sezone, Inter koji sam ja gledao prije sedam dana u Milanu i onaj 24. novembra prošle godine kada je Barcelona slavila 2:0 nije isti. Interova igra ide uzlaznom putanjom, igraju puni samopouzdanja, imaju odličnog trenera i imaju veliku priliku da izbore plasman u finale''.

O trenerima, Guardioli i Mourinhu Kodro kaže:

''Pepa izuzetno dobro poznajem, igrao sam sa njim u Barceloni i prije svega rekao bih da je to jedan sjajan momak, inteligentan, radan, takav je bio kao igrač, takav je kao i trener. Na neki način je napravio jednu ravnotežu u ekipi, posložio je dobro ekipu, zna motivirati igrače i za sve ono što je Barcelona napravila u posljednjih godinu dana najveći dio zasluga pripada upravo njemu. Sa druge strane je Mourinho jedan od najboljih trenera današnjice, on je rekao bih jedinstven, po nekim stvarima potpuno suprotan Guardioli, ali iza njega su rezultati i niko ne može po tom pitanju da mu pronađe neku zamjerku''.

Barcelona je oslabljena neigranjem Puyola i Inieste:

''Itekako oslabljena. Puyol je kapiten, vođa na terenu i van njega, vrlo važna karika u igri Barcelone, a o Iniesti ne treba trošiti riječi, to je sigurno jedan od najboljih igrača današnjice i njegov izostanak je veliki hendikep za Barcelonu''.

Messi i Camp Nou stadion mnogi vide kao dvije stvari koje bi mogle večeras biti presudne:

''Mislim da će večeras navijači Barcelone stvoriti veliki pritisak na igrače Intera, čak mislim da je prisutna neka vrsta euforije koja do sada nije bila prisutna možda posljednjih par godina. Tu je naravno prisutna ogromna želja da se Barca plasira u finale koje će se igrati na Santiago Bernabeu stadionu u Madridu, to je nešto što navijači Barcelone sanjaju, da se njihova himna čuje na Bernabeu", kazao je Kodro te dodao.

"Opet dijelimično mislim da je stvorena ovakva atmosfera jer ipak postoji određen strah večeras od eliminacije, od Intera. Messi je trenutano najbolji na svijetu, razlikuje se od ostalih igrača da je to ja bih rekao smješno, može sam riješiti utakmice, zabiti jedan, dva gola. Može sam sve riješiti, ali upravo sam negdje pročitao, Messi protiv ekipe koju vodi Mourinho
nikada nije zabio gol..."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.