Kodro: Dobijamo svoj identitet, računam na mlade igrače

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo

Kodro: Dobijamo svoj identitet, računam na mlade igrače

Meho Kodro pravo je osvježenje za bh. klupski fudbal, a već u svojoj prvoj sezoni želi donijeti trofej prvaka Bosne i Hercegovine u vitrine Titove 38/b. 

Fudbalski klub Sarajevo privodi pripreme u Antaliji kraju, a šef struke Bordo tima istakao je kako je zadovoljan urađenim u Turskoj. 

"Vjerujte da sam zadovoljan. Vi ste nas na neki način pratili sve vrijeme i na neki način možete potvrditi ovo što pričam. Jesam zadovoljan sam, imajući u vidu da smo dobro radili u protekle dvije sedmice. Imali smo i tri utakmice, očekuje nas i ova četvrta utakmica. Ovo što se do sada dešavalo bilo je vrlo korektno i vrlo dobro, uslovi koje su nam pružili domaćini bili su izvanredni, vrijeme nas je poslužilo, igrači su radili marljivo i ja sa kojeg goda aspekta da pogledam ove pripreme vrlo zadovoljan," kaže Kodro i dodaje: 

"Nije važno, ali jeste važno. Svaka utakmica kada se igra, igra se da se dobije i da se ne igra zbog pobjede i golova, onda ovo ne bi imalo smisla. Bez obzira na karakter utakmice, mi jesmo tu na pripremama, znamo da ima stvari koje treba da ispoštujemo, ali rezultat je svakako važan," kaže Kodro. 

Bordo tim imao je priliku da trenira u vrhunskim uslovima u Antaliji, međutim ekipu sa Koševa vrlo brzo očekuje povratak u surovu bh. realnost. 

"Apsolutno da nam infrastruktura u Bosni i Hercegovini odmaže. Mi smo ovdje imali idealne uslove za treniranje. Znamo da treba sada da se vratimo u Sarajevo, gdje uslovi nisu tako dobri kao ovdje. Mi to imamo na umu, znamo da treba da se priviknemo i adaptiramo i pravimo strategiju imajući u vidu i te faktore," kaže Kodro. 

Fudbalski klub Sarajevo u nastavku sezone sve konkurente za vrh dočekuje na stadionu Asim Ferhatović Hase. Šef struke Sarajeva ističe da to nije presudno u borbi za titulu. 

"Prije svega najvažniji smo mi sami. Ako se mi sami iskristališemo, to naše što mi hoćemo, ako nađemo taj naš stil igre, ako budemo imali naš identitet koji u zadnje vrijeme dobijamo, mislim da će sve ovo biti u drugom planu. Sve ekipe koje ćemo igrati sa njima, sve te ekipe su važne, svakom od protivnika treba se prići sa maksimalnom ozbiljnošću, jer svaka ekipa nosi neku opasnost sa sobom," kaže Kodro. 

Šef stručnog štaba ekipe iz Titove 38/b na pripremama u Antaliji pružio je priliku mladim igračima Bordo tima. 

"Bez ikakve sumnje računam na Anđušića, Mihojevića i Plakala. To su mladi igrači i kvalitetni igrači. Oni su pokazali da na njih treba obratiti pažnju i oni su se svojim kvalitetom i karakterom izborili za status koji imaju," kaže Kodro. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne sumnjam da u ekipi ima igrača koji Amera mogu dostojno zamijeniti. Zajedno smo već četiri sedmice i došli smo do zaključka da imamo dobre igrače koji će zamijeniti Amera. U fazi smo donošenja te odluke. Nadam se da ćemo u naredne tri-četiri dana staviti tačku na to pitanje," kaže Kodro. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.