Kodro: Htio sam ostati u Španiji, ali nije bilo ponuda

Novi napadač Mainza

Kodro: Htio sam ostati u Španiji, ali nije bilo ponuda

Bh. reprezentativac i novi fudbaler Mainza Kenan Kodro rekao je u izjavi za njemački Kicker da je htio ostati u Španiji i u narednom periodu, ali da nije bilo ponuda. 

Kodro je čitavu dosadašnju karijeru proveo u Španiji. Počeo je u Real Sociedadu, a kasnije je igrao za Lagun Onak i za Osasunu. Ipak, ovog ljeta je došlo vrijeme za odlazak nakon što je Osasuna ispala u drugu ligu, a Kodro poručuje da nije htio otići iz Španije.

"Iskreno, nisam imao namjeru otići iz La Lige, ali nije bilo ponuda iz Španije, pa sam se odlučio za Njemačku. To je jedna od zemalja u kojoj sam htio igrati. Super sam primljen, ali uvijek je malo teško jer sam došao iz druge zemlje", rekao je Kodro pa nastavio:

"Ljudi u Njemačkoj su disciplinovani i uredni. S druge strane, Španci su otvoreni i opušteniji. Ovdje se dosta trči, dok je u Španiji akcenat na posjedu lopte. Trenutno učim jezik i dobro mi ide", rekao je Kodro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi