Kodro: Ligu definitivno treba smanjiti, bila bi kvalitetnija

U razgovoru za Bordo TV

Kodro: Ligu definitivno treba smanjiti, bila bi kvalitetnija

Meho Kodro dao je video intervju za oficijalni TV kanal FK Sarajevo, Bordo TV. 

U njemu je pričao o prvih mjesec dana boravka u klubu sa Koševa, igračkom kadru, uslovima za rad i treniranje, stanju u omladinskom pogonu ali i u Premijer ligi BiH općenito. Bilo je interesantno čuti šta jedan trener sa dugogodišnjim inostranim iskustvom kaže o klupskom takmičenju naše države.

"Mnogo zaostajemo za Evropom, ali je napredak u svakom segmentu evidentan u odnosu na prije tri-četiri godine. Organizacijski se liga podigla na veći nivo, kvalitetniji su treneri i dosta je mlađih igrača. Ovdje je uvijek bilo talenta", rekao je Kodro i dao odgovor na pitanje o smanjenju lige.

"Definitivno, da. Mislim da je potrebno smanjenje lige da bi se ona podigla na još veći nivo. Mislim da bi desetak klubova u našoj ligi bio solidan broj i mislim da bi tako bilo mnogo bolje. I takmičarski i institucionalno i medijski bi sve to bilo na većem nivou s manjim brojem klubova".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.