Kodro: Mogla bi ovo biti prelijepa godina

Trener Sarajeva optimističan

Kodro: Mogla bi ovo biti prelijepa godina

Edmir Škorić

Trener Sarajeva Meho Kodro govorio je danas pred novinarima o pripremama bordo kluba i očekivanjima u nastavku sezone.

“Planirali smo ostati u Sarajevu dva-tri dana kako bismo obavili testove i da vidimo u kakvom su stanju stigli igrači, a u ponedjeljak ćemo u Čitluk, gdje ćemo provesti sedam dana. Nakon Čitluka se vraćamo kući uz nadu da će biti dobro vrijeme, jer bi u protivnom pronašli neku novu destinaciju za treniranje. Nakon prijateljske utakmice s Radničkim, idemo u Tursku na 13 dana i tamo nas čekaju jake utakmice protiv kvalitetnih klubova. Nadam se da ćemo iskoristiti uslove. Poslije Turske smo kratko u Sarajevu, pa ponovo u Čitluku”, kazao je Kodro, koji je još dodao:

“Ukupno ćemo imati oko 45 treninga, a zadnju utakmicu igrat ćemo protiv Leotara u Čitluku i do tada ćemo, nadam se, pronaći naš stil. Ovdje ima dosta kvaliteta i ova ekipa može puno napredovati. Mogla bi ovo biti jako lijepa godina, a većina igrača razmišlja kao i ja. Svjesni su da su u Sarajevu, da je ova ekipa napravljena da bi se borila za titulu. Željan sam rada, spreman sam i ove godine bi se moglo dogoditi nešto lijepo”.

Strateg bordo tima govorio je i o igračima koji su tek došli u Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Alispahića odavno znam. Ako bude na 80 posto od onoga što je napravio kada je došao u Dinamo iz Šibenika, onda ćemo imati veliko pojačanje. On će uostalom puno pomoći mladim igračima. Doveli smo prava pojačanja. Rustemovića poznajem godinu ili dvije i riječ je o sjajnom igraču, koji je jako zanimljiv i mlad, ali je imao peh da slomi nogu”

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.