Trener Sarajeva pred Vitez

Kodro: Nećemo štedjeti nikoga, igrat će najjači sastav

Nakon pobjede od 2:1 u 104. gradskom derbiju nad Željom, fudbaleri Sarajeva će u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović – Hase" ugostiti ekipu Viteza.

Poslije derbija zdravstveni bilten među izabranicima Mehe Kodre nije se mnogo promijenio, a Mostarac će moći računati gotovo na sve fudbalere na koje se računao i za duel sa gradskim rivalom.

"Ja mislim da smo isti problem sa kartonima imali i prije Želje. Sutrašnja utakmica nam je najvažnija i razmišljamo samo o njoj, nećemo štedjeti nikoga i izvest ćemo najjaču ekipu. Dakle, ne štedimo nikoga i ne razmišljamo o Tuzli. Par dana smo poštedjeli Velkoskog i Cimirota, ali su već u trenažnom procesu i bez problema će dočekati sutrašnju utakmicu", kazao je šef stručnog štaba FK Sarajeva, Meho Kodro.

Derbi je možda iscrpio ekipu više nego li neka druga utakmica, ali...

"Imali smo na umu emotivni i psihički faktor nakon derbija, no igrači su odradili jednu dobru sedmicu i neće biti problema sa pristupom sutra. Za mene je svaka utakmica teška, ali dosta toga ovisi o igračima", priča Kodro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što je u nekoliko utakmica iskusio "čari" Premijer lige novinare je zanimalo šta Kodro misli o najjačem domaćem fudbalskom rangu. 

"Kada je riječ o Premijer ligi, ima dosta stvari s kojima sam ja iznenađen, pozitivno. Pomak je u svakom segmentu, u odnosu na prije tri – četiri godine. Klubovi su na jako većem nivou, a ovom prilikom želim i da pohvalim sudijsku organizaciju. Naš fudbal sigurno korača prema nekom većem nivou i to mi predstavlja zadovoljstvo", kazao je trener Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti