Šef struke Bordo tima nakon Temišvara

Kodro: Ovi igrači nisu još ni blizu svog sportskog "plafona"

Izabranici Mehe Kodre na pripremama u Antaliji redaju pobjedu za pobjedom, a danas je poražen rumunski Poli Temišvar.

Šef stručnog štaba Bordo tima, Meho Kodro istakao je nakon utakmice da je zadovoljan igrom svog tima, ali je naglasio da još uvijek ima dosta prostora za napredak u igri.

"Pa dobro relativno sam zadovoljan imajući u vidu kakvog smo protivnika imali. Tvrdog i vrlo neugodnog, u utakmici koja je izašla iz tih nekih dozvoljenih okvira. Nadam se da ćemo iskorisiti ovo iskustvo i da će nam to valjati u budućnosti. Poznajem neke rumunske ekipe i igraju dosta agresivno i dosta čvrsto, ali mislim da su ovi danas izašli iz nekih sportskih okvira," rekao je Kodro i dodao: 

"Ja želim da se zahvalim Ameru na svemu što je uradio za FK Sarajevo. Zahvaljujući njemu i igračima poput njega Sarajevo jeste na mjestu na kojem je danas. Što se tiče dolaska nekoga na njegovo mjesto nećemo to uraditi. Imamo kvalitetnih igrača koji ga mogu zamijeniti," kaže Kodro. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi znamo da moramo da igramo čvrsto i jako da budemo kompaktni i da budemo ekipa koju je teško dobiti. Danas je utakmica bila dosta teška i mislim da su napadači dosta korektno odradili svoj posao. Malo smo problema imali u sredini terena i to moramo podići na viši nivo. Ali nisam previše zabrinut obzirom da imamo još dvije i pol sedmice i podići ćemo to na jedan puno veći nivo," kaže Kodro i dodaje: 

"Mislim da ova ekipa ima dosta prostora za napredak. Igramo puno bolje i čvršće i izgledamo puno više kao ekipa nego što smo bili prije par mjeseci. Ovi igrači nisu još ni blizu tog plafona sportskog," kaže Kodro.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.