Kodro: Uz pomoć navijača nastavljamo pozitivan niz

Velež protiv tradicije

Kodro: Uz pomoć navijača nastavljamo pozitivan niz

Hecegovački derbi sutra će na Pecari igrati Široki Brijeg i Velež. Na krilima značajnog trijumfa nad Slavijom, Mostarci će pokušati iskoristiti umor domaćih igrača i srušiti neugodnu tradiciju kakvu imaju posljednjih godina u duelima sa komšijama iz Širokog Brijega.

Na posljednjih osam utakmica ova dva kluba, Velež je tek jednom uspio remizirati, te je poražen u sedam navrata.

“Tradicija koja je svakako neugodna, ali nedavno smo se igrajući prijateljsku utakmicu protiv Širokog Brijega uvjerili da smo približnog kvaliteta trenutno, te vjerujem da ćemo na Pecari izvojevati pozitivan rezultat,” kaže kapiten Veleža Mustafa Kodro.

Temperature koje posljednjih dana vladaju u Hercegovini ne idu na ruku akterima sutrašnjeg meča. Ipak je olakšavajuća okolnost ta što će se meč igrati u večernjem terminu.

“Ugodnije je igrati pod svjetlom reflektora nego na plus četrdeset kako je bilo nedavno protiv Slavije. Očekujem otvoren i kvalitetan meč. Siguran sam da će u Široki doći veliki broj naših navijača te da ćemo uz njihovu pomoć nastaviti niz pozitivnih rezultata,” dodao je Kodro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.