FK Sarajevo slavio sa 4:0 protiv Mladosti

Kodro: Vratili smo se. Živi smo.

M. Skaka

Nakon nekoliko loših izdanja, tim sa Koševa konačno je proigrai i stigao do visoke pobjede, iako protiv posljednjeplasirane ekipe na tebeli PLBiH.

“Utakmica je od samog početka bila pod nekim pritiskom, taj pritisak su osjetili i igrači. Ipak, mislim da nismo loše otvorili utakmicu. Imali smo i prvu šansku preko Ševke Okića, a onda som nakon par šansi upali u krizu gdje smo bili odsutni desetak-petnaest minuta, ali smo se nakon toga vratili.”, kazao je Meho Kodro nakon visoke pobjede nad ekipom Mladosti.

“Kada smo se vratili u igru, dominirali smo, a ta dominacija krunisana je i golom. Prvi gol je bio tek u 30. minuti prvog poluvremena, a taj gol otovorio je i ekipu Obarske. Tako je drugo poluvrijeme bilo mnogo bolje i mnogo zanimljivije.”

U susretu protiv Mladosti iz Velike Obarske Samir Radovac igrao je na desnoj strani. Bila je to taktička zamisao Mehe Kodre koja se pokazala učinkovitom.

“Mi znamo da Samir može igrati i na vanjskoj poziciji, ali ga nismo tretirali kao bočnog igrača, kao krilo već je tendencija bila da počne sa vanjske pozicije,a li da ulazi unutra i da iznenađuje protivničku odbranu. Iskoristili smo ga kao poluššica. Mislim da je ond dobro odgovorio zadacima i pomogao nam je da dođemo do cilja.”, rekao je on.

Velkoskog u ovom susretu nije bilo ni na klupi, ali strateg tima sa Koševa nije želio komentirati njegov izostanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Za ovu utakmicu smo odabrali 18 igrača i svi koji su bili tu dali su svoj doprinos i mislim da je bolje obratiti pažnju na njih nego na ove koji su falili.”, tvrdi Kodro, te dodaje:

Nakon ove pobjede vjerovatno će nam biti lakše igrati. Falilo nam je malo samopouzdanja nakon svih ovih dešavanja u posljednje vrijeme. Vratili smo se, živi smo. I dalje pričam ono što sam pričao i cijelo ovo vrijeme, a to je da imamo kvaliteta, da imamo kapaciteta.”

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije