Koeln do pobjede uz raspoloženog Podolskog

DFB Pokal

Koeln do pobjede uz raspoloženog Podolskog

Odigrane su prve utakmice njemačkog DFB Pokala, a na četiri utakmice postignuto je 12 golova. Samo jedna utakmica je završena bez pobjednika.

Furth je na svom terenu nakon  produžetaka izgubio od Augsburga rezultatom 2:4. Nakon 90. minuta rezultat je glasio 1:1. Do prvog gola čekalo se do finiša prvog poluvremena kada je Onuegbu zatresao mrežu gostiju. Rezultat 1:0 je ostao do 79. minute kada je Thurk postigao gol za 1:1. U produžecima dva puta mrežu domaćina je tresao Rafael, te jednom Thurk, dok je Sararer pogodio za Furth.

Koblenz je savladao Hertu sa 2:0, a sve bitno se odigralo u drugom poluvremenu. Prvo je u 60. minuti Stahl postigao gol za 1:0, da bi prednosz domaćina udvostručio Steegmann iz penala u 71. minuti. Deset minuta prije kraja Herta ostaje sa igračem manje, a isključenje je zaradio Raffael. No, unatoč tome uspjeli su smanjiti razultat na 2:1 golom Ramosa u 88. minuti.

Koeln je sa raspoloženim Podolskim sa visokih 3:0 pobijedio Munchen 1860. Kao i u prethodnoj utakmici sve bitno se odvijalo u drugom dijelu utakmice. Mrežu gostiju je načeo Lanig na asistenciju Podolskog u 59. minuti, a isti igrač je asisitirao i Novakoviću za 2:0. Nakon dvije asistencije uslijedio je i pogodak, konačan rezultat 3:0 postavio je Podolski u 83. minuti.

Wolfsburg je u gostima savladao Victoriu Hamburg sa 1:3, a u ovom meču nije bilo našeg Edina Džeke koji je odmarao. Pekarik je u 17. minuti pogodio za 0:1, da bi u razmaku pd 52. do 55. minute gosti postigli još dva pogotka. Prvo je Mrežu Victorie zatresao Josue, a zatim Schafer. Poraz domaćina je ublažio Rahn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti