Koeln slavio na Fritz-Walteru

Bundesliga, 20. kolo

Koeln slavio na Fritz-Walteru

Koeln je na stadionu Fritz-Walter, u posljednjoj utakmici 20. kola Bundeslige, savladao Kaiserlautern rezultatom 0:1.

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, a najbolju priliku je imao Mc Kenna, kada je sredinom poluvremena, nakon centaršuta Jajala, glavom pogodio stativu domaćih.

U 41. minuti, domaći su ostali i sa igračem manje, nakon što je Borysiuk isključen zbog drugog žutog kartona, a na odmor se otišlo bez golova.

Koeln je postigao gol na otvaranju drugog poluvremena, a glavni sudija Stark, na signalizaciju pomoćnika ga ipak poništava.

Gosti su sa igračem više imali potpunu terensku inicijativu, a do pobjedonosnog gola stižu u 71. minuti. Clemens je izveo korner, a zaboravljeni Roshi postiže gol za veliku pobjedu Koelna, kojom su pobjegli sa začelja, dok je Kaiserslautern ostao u zoni ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.