Koeman ili Rijkaard preuzimaju Oranje

Koeman ili Rijkaard preuzimaju Oranje

M. Šljivak

Nakon što je sa klupe reprezentacije Holandije otišao Bert Van Marwijk, holandksi mediji su već počeli špekulisati o mogućem nasljedniku na klupi popularnih Oranja.

Prema navodima tamošnjih medija glavni kandidati za klupu nacionalnog tima su legende holandskog fudbala Ronald Koeman i Frank Rijkaard. Rijkaard trenutno obnaša funkciju selektora Sudijska Arabije, dok je Koeman trenutno trener Feyenoorda, te je u nekoliko navrata najavio kako nema namjeru napustiti taj posao.

Također, u pojednim medijima su se u opcijama za selektorsko mjesto pojavila imena Louisa Van Gaala, Guusa Hidinka i Ruuda Gullita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.