Koga će Hotić sada okriviti za poraz?
Demir Hotić

Željezničar izgubio i u Modriči

Koga će Hotić sada okriviti za poraz?

Ni u drugom proljetnom pokušaju Demir Hotić, trener FK Željezničar nije uspio ostati neporažen na gostovanju. Poslije premijere na Tušnju, kada je stručnjak koji je trenersku diplomu stekao u Njemačkoj, za poraz okrivio sudijsku trojku predvođenu Danijelom Pajićem, Željo je izgubio i u Modriči, a pitanje je u čemu će sada Hotić tražiti ispriku za gubitak bodova.

Jer, Željo je definitivno izgubio tri boda u Modriči. Plavi su protiv još uvijek aktuelnog prvaka definitivno imali sve u svojim rukama. Pri rezultatu 2:2 u 65. minuti isključen je Bojan Pupčević, pa su Sarajlije imale gotovo pola sata da brojčanu prednost pretvore u tri boda. Međutim, ne samo da nisu uspjeli postići pobjednosni gol, nego nisu uspjeli osvojiti niti bod, jer su treći gol primili u posljednjim sekundama sudijske nadoknade.

Hotićeva formacija sa trojicom igrača u zadnjoj liniji još jednom se pokazala pogubnom za premijerligaša sa Grbavice. Očito je da Hotić nema stručnost da posloži ekipu koja će biti bolja od one koju smo gledali godinama unazad i koja se od bodova opraštala u trenutku kada je napuštala Grbavicu. Zanimljivija je činjenica da su Hotićevi izabranici gol primili u sudijskoj nadoknadi. Strateg sa njemačkom diplomom tvrdio je da će ekipa biti fizički spremna i da će u tom segmentu igre biti iznad protivnika... No, i to su ostala samo pusta obećanja.

U dvije utakmice za redom Željezničar nije uspio postići pogodak sa igračem više. Prije osam dana na Grbavici protiv Veleža, malo je nedostajalo da Mostarci u finišu susreta, brojčano slabiji izvuku bod. Zanimljivo je da su „plavi“ veći dio susreta u Tuzli igrali sa igračem manje, ali da su tada bili ravnopravan protivnik Slobodi. Njemačka filozofija, očito je nepojmljiva za balkanska shvatanja!

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.